Informatie over aanbod van de Vervoerstuin Culemborg

a. De elektrische auto is een 100% elektrische Hyundai Ionic. De kleur is wit. Elektrisch rijden is een andere beleving van ‘gewoon’ auto rijden. Er is geen brandstoftank, alleen een accu. Het gaat om een elektrische deelauto van Visscher2go.

b. Ons advies is om eerst een testrit te doen en u goed te laten informeren over de verschillende aspecten van het elektrisch rijden.

c. De standplaats is in de wijk Parijsch, Zijderupsvlinderlaan / Admiraalvlinderlaan te Culemborg. Dit is bij buurtrestaurant De Ontmoeting ( BonVie) . In dit buurtrestaurant is een infobalie en kunt u zich van dinsdag tot en met zaterdag van 10 tot 13 uur informeren of wordt u geholpen.

d. De auto staat waarschijnlijk aan de stekker. Voor het ontkoppelen van de stekker heeft u het pasje nodig dat in de auto ligt.

e. E-bikes : Er  zijn 3 E-bikes (Gazelle) en enkele extra deelauto’s van Visscher2go.

 

Andere bijzonderheden over de E-auto

Hoever kan de auto?

Het bereik met een volle accu is optimaal 250 km. Het werkelijke bereik kan 25% minder zijn door factoren als: snelheid, airco aan of uit, weersomstandigheden en andere oorzaken die extra energie kosten. Daarom staat in de folder 200 km.

Hoe gaat het laden?

Bij snelladen zit de kabel vast aan de laadpaal, er is geen losse kabel
Bij de Hyundai Ionic moet u opladen bij laadpalen. Er zijn snelle laders (tot 250 km per uur) en semi-snel tot 25 km / uur bijladen. Bijvoorbeeld bij een volle accu rijdt u 200 km. Dan kost dit ca. 45 minuten om op te laden aan een snellader en 6 uur aan een semi-snel lader.
Er zijn steeds meer locaties voor snelladen. Dit vindt u op www.oplaadpunten.nl, www.smoow.nl of www.fastned.nl. Let op: bij Fastned heeft u een smartphone nodig.
Snelladers vindt u vooral langs de snelweg. In Midden-Nederland zijn er veel bijgekomen. In Zuid – en Noord is het nog minder. Bij Culemborg op de A-2 hebben de pompsstations vaak snelladers.

SEMI-SNELLADEN gebruikt de kabel die in de auto ligt.

De meeste laadpunten zijn semi-snel ( ook die bij Bon Vie). U gebruikt daarvoor de kabel die in de auto ligt. U maakt deze vast aan de auto en aan de laadpaal.
Voordat u kunt laden, moet u eerst u aanmelden met het laad pasje dat bij de auto hoort. Als u klaar bent moet u zichzelf afmelden met hetzelfde pasje

Kosten

De kosten van het laden worden via het pasje berekend. De tarieven zijn inclusief de laadkosten bij een semi-snellader. De kosten voor snelladen zijn extra voor de gebruiker.

Navigatie

De auto beschikt over een navigatie systeem.

Zuinig rijden (ECO)

U kunt op meerdere manieren energiezuinig rijden. Heel makkelijk is om in de auto de ECO button ingedrukt te houden.

Dashboard

Het dashboard bevat veel functie. Er is een Quickstart beschikbaar. Een belangrijke is dat u de rem ingedrukt moet houden bij het starten.