E-bike

Praktische informatie over de batterij van een elektrische fiets

Elektrische fietsen kunnen vaak opgeladen worden door ze aan te sluiten op een standaard stopcontact. Verhuurbedrijven van elektrische fietsen zorgen ervoor dat je de fiets volledig opgeladen meekrijgt. Vergeet niet te informeren naar de duur van de batterij. Als je de fiets langer dan een dagje huurt, wil je natuurlijk niet met een lege batterij onderaan een heuvel staan. Je kunt bij de meeste e-bikes aangeven door middel van de versnellingen hoeveel trapondersteuning je wilt. Vaak zijn er drie standen.

Wees heuvels en tegenwind de baas, ga de weg op met een elektrische fiets

Hoe lang kun je fietsen met een elektrische fiets? Dat hangt af van de wind, van het soort fiets dat je huurt, en natuurlijk van hoeveel trapondersteuning je gebruik maakt. Je kunt de fiets, ook als de accu leeg is, alsnog gebruiken als een gewone fiets. Gemiddeld kun je zo’n 100 kilometer fietsen met trapondersteuning. Er zijn elektrische fietsen te huur in verschillende framematen en uitvoeringen. Veel elektrische fietsen zijn voorzien van een lage instap, wat het op- en afstappen makkelijker maakt. Huur slim, huur een elektrische fiets via Huren.nl.

Reserveren en ophalen

De E-bikes staan bij het Buurtrestaurant Bon Vie in Culemborg. In het restaurant kunt u bij de info balie van de Vervoerstuin persoonlijk geholpen worden en de sleutels verkrijgen. Bent u nieuw? Dan kunt u ook om uitleg vragen bij een van onze medewerkers.

De openingstijden zijn alle ochtenden van dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 13 uur.

Het contactnummer van de Vervoerstuin 06 - 239 095 41

E- mail: info@vervoerstuin.nl